با چه روشهایی از دیگران میخواهید تا خواستههای شما را به اجرا درآوردند؟ آیا ترجیح میدهید به صورت مستقیم خواستههای خود را بیان کنید یا به صورت غیرمستقیم؟ مقدار زیادی از تعامل میان افراد، تلاش برای نفوذ در دیگران است . این تعامل و تلاش برای نفوذ در دل دیگران را میتوان دررفتارهای پدر و مادر، فرزندان، همسر، دوستان، روسا و همکاران به خوبی مشاهده نمود. بهبیاندیگر به تلاشهای به کار گرفتهشده در جهت تأثیرگذاری بر دیگری را بهطور مطلوب نفوذ اجتماعی مینامند. در ادامه با 8 دستور عمل مختلف که برای حداکثر سازی نفوذ اجتماعی خلقشدهاند میپردازیم.
از فرد درخواست میشود تا در یک تصمیمگیری، برنامهریزی و چگونگی انجام یک کار خاص مشارکت نماید. بهعنوانمثال به او گفته میشود: این برنامه جدید، خیلی جنجالی خواهد بود، چگونه میتوان آن را به صورتی قابلقبولتر آماده نمود تا برای اجرا بدون نقص باشد؟
· تشویق منطقی
برای ترغیب فرد به پذیرش یک پیشنهاد یا انجام کار ، دلایل منطقی و شواهد واقعی ارائه میشود. به این صورت که نشان داده شود پیشنهاد حیاتی است و احتمالاً به کسب هدفهای کاری منجر خواهد شد. بهعنوانمثال به او میگوییم: اجرای این روش و برنامه جدید سبب میشود که زمان بیشتری را با خانواده صرف کنیم یا اینکه باعث افزایش 10 درصدی فروش ماهانه خواهد شد.
· درخواستهای انگیزهبخش
در این تاکتیک فرد درخواست خود را با ترکیبی از احساسات به صورتی که به ارزشهای شما نیز متوسل است به نمایش میگذارد. او شما را با افزایش اعتمادتان ترغیب خواهد کرد. بهعنوانمثال گفته میشود: به دست آوردن این مبلغ فروش قطعی خیلی زیاد است اما میدانم که شما از عهده آن بهراحتی بر خواهید آمد.
· تاکتیکهای خوشنود سازی
در این روش تنها کاری که مدیر آنجا میدهد این است که ذهن کارمند را با افکار بسیار عالی در مورد خودش (مدیر) پر میکند. بهعنوانمثال او به کارمندش میگوید: من از اولین روزی که وارد این شرکت شدی میدانستم که با بقیه متفاوت هستی بنابراین ازت میخواهم که این پروژه را مدیریت کنی.
· تاکتیکهای ائتلاف
در این تاکتیک مدیر برای انجام کار توسط کارمند از حمایتهای دیگران نیز بهر میبرد. بهعنوانمثال او میگوید: من این تصمیم را بهتنهایی نگرفتم بلکه سایر افراد هیت مدیره نیز با من موافق هستند.
· تاکتیکهای فشار
در این روش مدیر از اهرم فشار استفاده میکند. برخورد او کاملاً تهاجمی برخورد میکند و به کارمند میگوید: اگر این کار را انجام ندهی اخراج خواهی شد.
· توسل به مقامهای بالاتر:
مدیر ذکر میکند که مدیریت ردهبالا با تقاضای او موافق است، اینگونه سعی درگرفتن موافقت کارمند دارد. مثلاً میگوید که رئیس هم در این تصمیم از من حمایت میکند.
· تاکتیکهای دادوستد منطقی
مدیر این وعده را میدهد که اگر این کار را انجام دهید پاداش دریافت خواهید کرد. این همان سیستم تشویقی است که انجام کار را با پاداش نقدی یا غیر نقدی ( سفر یا مرخصی) پاسخ میگویند.
درباره این سایت